Du er nå logget inn!

Min side login

www.lmfnorge.no

Om du er betalende medlem og har registrert din e-postadresse hos LMF kan du logge deg inn i innloggingsbildet under.

Ønsker du å registere eller endre din e-post, kan du klikke her.

Ved første gang innlogging eller ved glemt passord trykk på knappen passord.


Meny Min side

Bloggartikkel

Melkefri panacotta på kokosmelk

Melkefri panacotta på kokosmelk

Denne herlige oppskriften på melkefri pannacotta med jordbærsaus har vi fått tilsendt fra Kathrine som driver bloggen glutenogmelkefri.com.

Publisert: 31-07-2018

Kathrine måtte legge om kostholdet etter lengre tids sykdom da hun var student, og har opparbeidet seg solid kompetanse på feltet. Hun har lest sine 100 000 innholdsfortegnelser, nå ønsker hun å hjelpe andre med et allergitilpasset kosthold.

glutenogmelkefri.com har Kathrne i løpet av de siste 15 årene prøvd og feilet seg frem til alle de deilige oppskriftene dere finner på bloggen hennes. I tillegg til å blogge, holder hun kurs for hoteller og restauranter om allergivennligmat. 

Her får dere Kathrines oppskrift på en melkefri variant av den klassiske italienske desserten panacotta. Oppskriften ble først delt på hennes blogg, der du også finner mye annet godt! 

Slik lager du Kathrines melkefrie panacotta:

Du trenger: 

Pannacotta
2 bokser (8 dl) fullfet kokosmelk*
2 dl mandelmelk
1.5 dl sukker
1 vaniljestang
6-7 plater gelantine**
1 ss sitronskall

*jeg bruker coop Änglamark sin
**Med 6 plater blir det en løs og kremete pannacotta, liker du den fastere tar du 7 plater.

Jordbærsaus
1 kurv jordbær
1/2 sitron, saften
2-3 ss sukker (smak deg frem)
 

Slik gjør du, pannacotta:
Legg gelantinplatene i kaldt vann.
Ha mandelmelk, kokosmelk og sukker i en gryte.
Splitt en vaniljestang i to og skrap ut frøene. Ha den over i melkeblandingen.
Kok opp melkeblandingen og la det småkoke i 1 minutt, ta kjelen av varmen.
Klem ut vannet av gelantinplatene og smelt ned en etter en.
Tilsett finrevet sitronskall. La massen bli fingervarm, ta ut vaniljestangen og hell massen over i en stor bolle.
Sett i kjøleskap over natten.

Jordbærsaus
Bland alle ingrediensene og gi det et oppkok. La det stå og småkoke i 10 minutter.
Kjør massen glatt med en stavmikser.
Sil sausen gjennom et dørslag eller en linklut, og smak evt til med sukker, men la den være syrlig og frisk!

Anretning
Rett før servering helles kald jordbærsaus over pannacottaen. Serveres med brownies eller som den er.

Blogg arkiv

  • Magevenner for livet

    Denne teksten er skrevet av Anette Wingrei Stulen og ble først trykket i Fordøyelsen nr. 2 - 2017. H

    Les mer
  • En bønn til landets fastleger

    Nå som debatten rundt fastlegeordningen raser som verst er det viktig å høre pasientenes stemme. Vi

    Les mer
  • Melkefri panacotta på kokosmelk

    Kathrine måtte legge om kostholdet etter lengre tids sykdom da hun var student, og har opparbeidet s

    Les mer
Se alle artikler Støtt oss

Trykk på logoen til våre samarbeidspartnere for mer fordøyelsesrelatert informasjon.